В медиите и социалните мрежи броди хитро джудже, което потрива ръце

...
В медиите и социалните мрежи броди хитро джудже, което потрива ръце
Коментари Харесай

Пепеляшка с джендър-неутрална фея: имаме ли нужда от това?

В медиите и обществените мрежи броди хитро джудже, което потрива ръце със удовлетворение. И въпреки да е новобранец, то се заема със задачата да се заиграва с визията за нормалност и да я разтяга като дъвка до неразбираемост. Пикантните тематики за половата ориентировка и пола са му обичани и го притеглят неистиво.

На пръв взор този факт не наподобява толкоз тревожно. Няколко тона по-налудничаво, като от мегафон, обаче стартира да звучи тогава, когато хора, които напълно не са глупави, не виждат нищо обезпокоително в това.

Истината изисква да признаем, че нещата от дълго време задминаха ронливите ръбчета на екстравагантността и истинското. Действителността дотолкоз доскуча на някои, че те започнаха да я изкривяват до неразбираемост. Политическата уместност стартира да ражда откровени парадокси, а на нас от ден на ден ни се желае да стоим в безветрените сектори на нормалността. И това не значи назадничавост. Ние също не желаеме да живеем в свят и с минута по-стар, само че ни се желае да запазим разсъдъка си. За всеки случай. Защото може да ни потрябва тогава, когато на света стартира да му липсва това леко сериозно око на човек, който се съмнява.

Наскоро излезе първи тийзър на „ Пепеляшка “ с джендър неутрална самодива в осъществяване на Били Портър. Някой беше споделил да не ненавиждаме това, което не разбираме. И въпреки да поддържаме това изказване с две ръце, то сигурно можем да кажем, че първото изречение звучи неправилно най-малко на няколко равнища. Всеки има право на своя персонален протест към света, само че от време на време нещата поемат по в действителност злокобна посока. Защо никой към този момент не дръзва да се засмее на такава вест. Защо не поражда великански ужас? Защото свикнахме. Защото по-голямата част от новинарския поток поддържа илюзията, че има смисъл.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Billy Porter (@theebillyporter)

Това надалеч не е единственият образец. Историческата персона Ан Болейн да вземем за пример беше изиграна в сериал от чернокожата актриса Джоди Търнър-Смит. Подмяната на историческата действителност с различна от ден на ден издиша. И въпреки да се опитваме по всякакъв начин да бъдем толерантни, не ни се желае да назовем себе си лицемерни. Историците също имат какво да кажат – освен във връзка с избора на актриса. В един от епизодите на сериала Ан Болейн целува Джейн Сиймур, която става брачна половинка на Хенри VIII след нея. Според историкът Хейли Нолан намеците, че Болейн е имала хомосексуални пристрастености изцяло опонират на историята, защото тя е била надълбоко религиозна персона.

Новият облик на английската кралица няма нищо общо с истината. Непохватното служене с действителността и нейните достоверни обстоятелства, демонстрира само две редици озъбени жълти зъби против нормалността. Стремежът към " съвременен " прочит е очевиден, само че от целия филм прозира скритото желание като за пропаганден материал.

 

https://t.co/s4wFYFAhK2 Black Anne Boleyn gives white Jane Seymour a big kiss?

S*** history from C5!

Will THEY ever stop taking the p*** out of us?

NO! They will only stop when WE STOP THEM! pic.twitter.com/A4PKTB301y
— LightTheWay (@LightTheWay16) June 2, 2021
Светът на " Дисни " свят също от дълго време не е това, което беше. С кожа бяла като сняг, коса черна като абанос и устни – алени като роза – Снежанка. С приказки като тази сме израснали с визията за един магически свят, в който всичко придобива смисъл и хубост.  Това изложение обаче несъмнено не важи за настоящата латино Снежанка на " Дисни ", чийто облик безусловно би трябвало да е наобратно, с цел да се приспособява в актуалния свят.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Pedro Ferreira (@itspedroferreira_)

Стигна се още по-далеч, като се заговори да се премислят сюжетите на балетите „ Лебедово езеро ” и „ Лешникотрошачката ”, които съгласно някои утвърждават бялото предимство. В такива случаи е значимо да помним, че корозивната киселина на страха е най-мощното оръжие на операцията.

Свободата в изкуството, в езика и във всеки блян за персонално изложение боледува от сковаващата политическа уместност. Фалшивата всеопрощаваща приемливост се е събудила дотолкоз, че към този момент даже не реагира на възмущението. А от време на време е належащо да умееш да чуеш, когато ти кажат, че дрънкаш глупости и просто е време да спреш.
 Къде отидоха бунтарите?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР